1. Da li je OCUflash blue prorodan proizvod?

OCUflash blue sadrži prirodan ekstrakt biljke koja se zove Očanica / Vidac kao i fiziološki rastvor koji se prirodno nalazi u našim očima. Ali nisu svi sastojci prirodnog porekla. OCUflash blue je sterilni rastvor sa različitim jedinjenjima, pa je stoga siguran za upotrebu čak i kod novorođenčadi.

2. Od koliko godina deca mogu da koriste OCUflash?

I OCUflash i OCUflash blue mogu da koriste deca, čak i novorođenčad, ali kako ne sadrži nikakve konzervanse, mi preporučujemo OCUflash blue, koji može da se koristi od prvog dana rođenja.

3. Može li se OCUflash koristiti istovremeno na oba oka?

Da, OCUflash može da se koristi istovremeno na oba oka.

4. Koliko dugo, nakon otvaranja može da se koristi OCUflash?

OCUflash može da se koristi 28 dana nakon prvog otvaranja, a OCUflash Blue može da se koristi do 3 meseca nakon prvog otvaranja. Svaka kutija OCUflash-a sadrži prazan prostor za upisivanje prvog dana otvaranja, tako da možete da pratite koliko dugo proizvod traje.

5. Da li OCUflash mora da se ispere nakon korišćenja?

Ne, OCUflash je izotoničan, sterilan rastvor koji nakon nanošenja nije potrebno isprati.

6. Da li je OCUflash blue pogodan za lica koja nose kontaktna sočiva?

Da, kako ne sadrži konzervanse, OCUflash blue je pogodan za korišćenje sa kontaktnim sočivima.

OCUflash, pak, na drugoj strani, nije pogodan za korišćenje sa kontaktnim sočivima, posebno ne sa mekanim i hidrofilnim. Takođe ne preporučujemo da se koristi sa tvrdim kontaktnim sočivima ili bar sačekajte 20 minuta sa stavljanjem nakon nanošenja OCUflash.

7. Da li mogu da koristim OCUflash sa drugim kapima za oči koje koristim?

Da, OCUflash može da se koristi sa drugim kapima za oči. Može da bude dobra dodatna terapija antibiotskom lečenju upale oka. Potrebno je sačekati najmanje 5 minuta između 2 primene kapi za oči.

8. Da li OCUflash može da se koristi kao kapi za oči za čmičak?

Čmičak je zapaljenje lojnih žlezdi na očnim kapcima, koje se manifestuje kao akutno zapaljenje sa crvenilom i oticanjem kapka i sa gnojnim sadržajem u lojnim žlezdama.  OCUflash može da se koristi za ispiranje, a i kao obloga za oči i tako će ublažiti simptome zbog antiseptičkih i antibakterijskih svojstava biljke koja se zove očanica / vidac, a koja je glavni sastojak OCUflash.

9. Mogu li da ispiram oči čajem od kamilice kad imam čmičak?

Iako kamilica ima određena antiinflamatorna svojstva i često se koristi u narodnoj medicini, ne preporučuje se ispiranje očiju domaćim preparatima poput čaja od kamilice, jer ti preparati nisu sterilni. Mnogo bolje je ispirati oči kapima poput OCUflash, koje su sterilni, izotoničan rastvor sa biljkom očanica / vidac – sa biljkom koja ima slična svojstva kao kamilica.

10. Da li OCUflash može da mi pomogne kod sezonskog alergijskog konjuktivitisa?

U nekim slučajevima OCUflash može da smiri simptome sezonskog alergijskog konjuktivitisa (crvenilo, suzne tečnosti) zahvaljujući biljci očanica / vidac koja ima antihistaminska svojstva.

11. Da li OCUflash može da se koristi kao kapi za oči za pse? 

Da, OCUflash može da se koristi kao kapi za oči za pse, za smirivanje iritacije u očima psa, za ispiranje očiju ili za uklanjanje stranih tela iz očiju. 

12. Koliko često može da se koristi OCUflash?

OCUflash kapi za oči mogu da se koriste 4 puta dnevno, ili čak i češće ukoliko je neophodno. Za smirivanje iritiranog oka 1-2 kapi, a za ispiranje očiju, proizvod se koristi u količini koja je potrebna za ispiranje stranog tela.